سنندج – اخبار طلا
در سال جاری، مرزهای استان کردستان شاهد صادرات قابل توجهی از کالاها به ارزش ۷۵۶ میلیون دلار بودهاند. فرامرز امیدی، ناظر گمرکات کردستان اعلام کرد که این حجم از صادرات شامل یک میلیون و ۴۰۳ هزار تن انواع کالا بوده است. وی افزود: «از این میزان، یک میلیون و ۵۲ هزار تن به ارزش ۴۵۴ میلیون دلار، نزد گمرکات استان اظهار و ترخیص شده است.»
عراق؛ مقصد اصلی صادرات کردستان
امیدی با اشاره به مقصد صادرات، گفت: «۹۸.۲۳ درصد از صادرات انجامشده از مرزهای کردستان به کشور عراق صورت گرفته است. پس از عراق، کشورهایی مانند افغانستان، سوریه، ترکیه، فدراسیون روسیه، قزاقستان و ازبکستان در رتبههای بعدی قرار دارند.» این آمار نشاندهنده نقش کلیدی عراق به عنوان شریک تجاری اصلی کردستان است.
کالاهای صادراتی برتر
عمدهترین کالای صادراتی از مرزهای کردستان در این مدت، تراکتور بوده است. پس از آن، گوجهفرنگی، سیب درختی، گل شاخهبریده، بستنی، پرتقال، پیاز، کتاب، سیبزمینی و لوله پلیکا در فهرست ۱۰ قلم کالای صادراتی برتر قرار گرفتهاند. این تنوع در کالاهای صادراتی، نشاندهنده ظرفیتهای بالای اقتصادی و تولیدی استان کردستان است.
رشد چشمگیر واردات کالا
در کنار صادرات، واردات کالا به کردستان نیز رشد قابل توجهی داشته است. امیدی اعلام کرد که در سال جاری، ۳۴۷ هزار و ۱۰۸ تن کالا به ارزش یک میلیون و ۱۷۰ هزار دلار از مرزهای استان وارد کشور شده است. این میزان واردات نسبت به سال گذشته، از نظر وزنی ۲۳۵ درصد و از نظر ارزش دلاری ۸۵ درصد افزایش داشته است.
صادرات ۷۵۶ میلیون دلاری کالا از مرزهای کردستان
.
از شما دعوت میکنیم همه روز آخرین قیمت طلا را از ما بخواهید
.
شمش طلا و آلومینیوم در صدر واردات
ناظر گمرکات کردستان با اشاره به عمده کالاهای وارداتی، گفت: «شمش طلا، شمش آلومینیوم، ضایعات آلومینیوم، کالاهای واسطهای، ماشینآلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مورد نیاز مرزنشینان، جزو مهمترین کالاهای وارداتی به کردستان بودهاند.» این کالاها عمدتاً از کشورهایی مانند عراق، امارات، ترکیه، چین، اتریش، ایتالیا، اسپانیا، عمان، آلمان، هلند، قزاقستان و سوریه وارد شدهاند.
مرز باشماق مریوان؛ نقطه اتصال تجاری
مرز رسمی باشماق مریوان، یکی از مهمترین مرزهای زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به شمار میآید. این مرز نقش کلیدی در تسهیل تجارت بین دو کشور ایفا میکند. گمرکات استان کردستان با شعبههای فعال در سنندج، باشماق مریوان و سیرانبند بانه، خدمات گمرکی متنوعی را به فعالان اقتصادی ارائه میدهند. گمرک مریوان بهویژه در زمینه ترانزیت، صادرات، امور مسافری و واردات فعالیت چشمگیری دارد.
نتیجهگیری
استان کردستان با دارا بودن مرزهای فعال و استراتژیک، نقش مهمی در تجارت خارجی ایران ایفا میکند. صادرات ۷۵۶ میلیون دلاری کالا و رشد ۸۵ درصدی واردات در سال جاری، نشاندهنده ظرفیتهای بالای اقتصادی این استان است. عراق به عنوان شریک تجاری اصلی کردستان، بیشترین سهم را در صادرات دارد، در حالی که شمش طلا و آلومینیوم در صدر کالاهای وارداتی قرار گرفتهاند. مرز باشماق مریوان نیز به عنوان یکی از مهمترین مرزهای زمینی ایران، نقش کلیدی در تسهیل تجارت بینالمللی ایفا میکند. این آمارها نشان میدهد که کردستان بهعنوان یکی از قطبهای تجاری کشور، در حال تقویت جایگاه خود در بازارهای منطقهای و جهانی است.
با تشکر از خبرگزاری ایرنا/ گروه گردآوری خبر پایگاه اطلاع رسانی اخبار طلا
ثبت دیدگاه