برخورد FATF با ایران سیاسی و غیر فنی است
تبدیل ایران به هاب آموزش مبارزه با پولشویی در منطقه
رئیس مرکز اطلاعات مالی با بیان اینکه در حال مذاکره با بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هستیم، گفت: هدف این است تا آخرین اقدامات در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را در سطح جهان دریافت کنیم و در این زمینه از بسیاری کشورها جلوتر هستیم.
هادی خانی ؛ رییس مرکز اطلاعات مالی وابسته به وزارت اقتصاد با بیان اینکه در بحث آموزش مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم خلا زیادی داریم، گفت: باید شیوه ها و دستورالعمل های بروز در این زمینه داشته باشیم. آموزش یکی از محورهای مهم کاری ما است.
هم زمان در حال مذاکره با بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هستیم تا آخرین اقدامات در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را در سطح جهان دریافت کنیم.
وی افزود: معتقد هستم کشور ما از بسیاری از کشورها در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم جلوتر است. شاید یکی از مشکلات ما این بوده است که به درستی اقدامات خودمان را تبیین نکردیم. بر این موضوع کار میکنیم تا اقدامات خود را در حوزه بین الملل معرفی کنیم. امیدواریم این مسئله به دفاع از حقوق کشور در مراجع بین المللی نیز کمک کند.
رئیس مرکز اطلاعات مالی تاکید کرد: یک واقعیت این است که مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم یکی از مسائل روز دنیا است که در کشور ما نیز چنین خواهد شد. افرادی که به این حوزه ورود کنند جزو افراد تأثیرگذار در کشور خواهند شد.
ایران به هاب آموزش مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تبدیل خواهد شد
خانی تاکید کرد: اواخر سال گذشته با ورود شورای عالی مبارزه با پولشویی به حوزه آموزش، حداقل آموزشهای مورد نیاز در دستگاهها به آنها ابلاغ شد. ضمن اینکه با همکاری سازمان اداری و استخدامی این آموزشها به عنوان آموزش اجباری در نظر گرفته شد. اخیرا برای قضات دوره آموزشی برگزار شد. در منطقه لابراتوار آموزش مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را داریم و تا کنون ۱۵۰۰ ساعت آموزش را در این مرکز برگزار کردیم و گواهی صادر کردیم.
وی اظهار کرد: به دنبال بروزرسانی نرم افزارهای آموزشی هستیم و تلاش ما این است که کشور را به هاب آموزش مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تبدیل کنیم. امروز دو کشور از ما درخواست کردند تا دورههای آموزشی برای آنها برگزار کنیم.
لیست سیاه نداریم/ ۴۰۰ نفر در سیستم بانکی محدود و به قوه قضائیه معرفی شدند
وی در پاسخ به سوالی در مورد اجرای قواعد مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در ایران گفت: ما در ایران قانون داریم و معتقد هستیم قانون و دستورالعمل های آن به همراه مصوبه های شورای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم از بسیاری از کشورها جلوتر است. کشور ما در مبارزه با تروریسم مدعی است. بعضا نگاههای جهت داری از سوی برخی کشورها وجود دارد.
وی افزود: شورای عالی مبارزه با پولشویی در دولت سیزدهم بسیار فعال شد و رصد دستگاهها به ویژه دستگاههای اقتصادی تشدید شد. بازرسی و بازدید به صورت مستمر انجام و گزارش آن به شورای عالی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم ارائه میشود. بحث استانداردهای حوزههای مهم در بورس، بانک و … در زمینه پولشویی تدوین و ابلاغ شد. شناسایی شیوه های جدید پولشویی نیز در دستور کار قرار دارد.
رییس مرکز اطلاعات مالی با بیان اینکه چیزی به عنوان لیست سیاه پولشویی نداریم، گفت: در کشور افراد مشکوک به مرکز اطلاعات مالی معرفی میشوند. پس از بررسی اگر ظن به پولشویی وجود داشته باشد موارد را به قوه قضائیه معرفی میکنیم. تا الان حدود ۴۰۰ نفر در لیست مظنونین قرار گرفتهاند و محدودیت در نظام بانکی برای آنها اعمال شده است. اینکه این موارد در یک بانک اطلاعاتی تجمیع شود در دستور کار قرار دارد.
پولشویی روی دیگر فساد است
خانی تاکید کرد: در هر فسادی که رخ میدهد، یک درآمد نامشروع کسب میشود. برای آنکه از آن درآمد استفاده شود پولشویی رخ میدهد. این یک معادله یک به یک بین فساد و پولشویی است.
برخورد FATF با ایران کاملا سیاسی و غیر فنی است
وی در پاسخ به سوالی در مورد قرار گرفتن ایران در لیست سیاه اف ای تی اف گفت: آنها هر چه میگویند برای خود میگویند. در بحث اف ای تی اف یک برخورد کاملا سیاسی و غیر فنی انجام میشود. در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم قرار نیست در مسیر بازیهایی که تعریف میکنند حرکت کنیم. ما در حال تبیین کار خود به ویژه برای کشورهای دوست هستیم. هر کشوری حق دارد چارچوب حقوقی خود را داشته باشد. ما در چارچوب خودمان قوانین را رعایت میکنیم و معتقدیم استانداردهای فعلی قواعد بینالمللی را به طور کامل پوشش میدهد. بنابراین موضوع ما با آف ای تی اف سیاسی است مانند برخوردی که با روسیه با وجود استاندارهای بسیار بالا شد.
اعمال محدودیت برای بالا بردن هزینه پولشویی
دبیر شورای عالی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم گفت: مجموعه شاخص ها و استانداردهایی که به نظام بانکی ابلاغ میشود براساس تحلیل و آسیب شناسی بر روی وضع موجود است. بررسی کردیم که اگر یک محدودیت اعمال شود از بخش قابل توجهی از موارد پولشویی جلوگیری خواهد شد. البته همه این موارد متغیر است چرا که روش های پولشویی مداوم تغییر میکند. روشهایی که اعمال میشود هزینههای بروز و ظهور معاملات مشکوک را بالا میبرد. رویکرد همه اقداماتی که مرکز اطلاعات مالی انجام میدهد رصد حداکثری جریانات مالی به خصوص جریاناتی است که ممکن است سبب بروز مشکل برای کشور شود.
وی در خصوص استفاده از رمز ارزها برای تامین مالی اغتشاشات گفت: در این حوزه قطعا دستگاههای اطلاعاتی امنیتی ورود کردند و اقدامات خوبی نیز انجام دادند. اما این مسئله در چارچوب تامین مالی تروریسم است و در حوزه کاری مرکز اطلاعات مالی قرار ندارد.
در حوزه رمز ارز رسمیتی در کشور وجود ندارد. اما براساس قانون هر شخصی مشمول معاملات مشکوک شود بلافاصله ورود خواهیم کرد. یک شورای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در بالای سر ما قرار دارد و ما براساس سیاستگذاریهایی که انجام میشود، عمل خواهیم کرد.
رییس مرکز اطلاعات مالی در خصوص بیمه عمر و بحث بروز پولشویی در این حوزه گفت: این یک بحث پولشویی نبود و در رسانهها به این شکل مطرح شد. هر جایی در کشور که یک فعالیت اقتصادی وجود دارد میتواند استعداد پولشویی را داشته باشد. بیمه در تمام کشورها جزو صنایع پر ریسک است که باید نظارتهایی در آن وجود داشته باشد. ما رصد میکنیم تا از بروز موارد پولشویی جلوگیری کنیم و مانع بالفعل شدن استعدادهای بالقوه شویم.
معرفی ۷ هزار فعال اقتصادی عمده به سازمان امور مالیاتی
وی در مورد کشفیات معاملات مشکوک به پولشویی در کشور گفت: کشور در این حوزه از سنوات گذشته اقدامات زیادی انجام داده است اما شرایط اقتضا میکند تا اقدامات را تبیین کنیم. در این چند ماه با رویکرد رفع سوء تفاهم تبیین بیشتری میکنیم تا نگذاریم ناامیدی در داخل و خارج کشور رخ دهد. در همین مدت نزدیک به ۷ هزار شخص که فعالیت مالی گسترده داشتند اما پرونده مالیاتی نداشتند را به سازمان امور مالیاتی معرفی کردیم. نزدیک به هزار پرونده به مراجع قضایی ارائه کردیم. با یک نگاه بازدارنده به موضوع ورود کردیم.
نزدیک به ۴۰۰ نفر فعالیت پر ریسک شناسایی شدند و محدودیتهای بانکی برای آنها ابلاغ شد. حدود ۶ هزار نفر از افرادی که در حوزه ارز فعال بودند را شناسایی برای آنها نیز محدودیت ایجاد کردیم.
وی افزود: مرکز اطلاعات مالی به سمتی حرکت میکند که مبارزه با مرجع پولشویی و تامین مالی تروریسم با هزینه کمتری انجام شود. سالیان سال است که در این زمینه مبارزه میکنیم و به سبب تحریم هزینههای این مبارزه برای ما بیشتر است.
با تشکر از تسنیم / گروه گردآوری خبر ؛ پایگاه اطلاع رسانی اخبار طلا
ثبت دیدگاه